Therapieën

 

Als podotherapeut kan ik mensen een oplossing bieden bij klachten in de voet of knie-, heup- of rugklachten. Deze klachten kunnen ontstaan door een afwijking in de voet of de voetstand. In de praktijk zie ik een aantal veel voorkomende klachten zoals:

  • Pijn of vermoeidheidsklachten aan voeten, benen of rug
  • Afwijkende voet- of teenstand
  • Ingroeiende teennagels
  • Hielpijn (bijv. hielspoor)
  • Pijn in de holte van de voet
  • Voorvoet klachten
  • Hielklachten, peesklachten (archillespeesklachten) en sportblessures
  • Drukplekken, eeltvorming, likdoorns en ingegroeide nagels

Voor het maken van een afspraak bij een podotherapeut is geen verwijzing via een huisarts of specialist noodzakelijk. In de praktijk komt wel regelmatig voor.

afzonderlijke botten

gewrichten

spieren pezen

nagelbeugel

Behandelmogelijkheden

Iedere patiënt heeft een unieke zorgvraag en dit vereist een oplossing op maat. Als podotherapeut biedt ik iedere patiënt een behandelplan.

Podotherapeutische zolen

De zolen worden door mij individueel, op maat, specifiek (per voet) via een 3D-scanner onder de voeten aangemeten. Rekening houdend met type voet, lichaamsbouw, manier van lopen (voetafwikkeling) en soort pijnklacht. Ook wordt in acht genomen met welk doel de zolen gemeten moeten worden: sport, werk, hobby, diabetes of reuma en zelfs om orthopedische operaties uit te stellen of voor een ondersteuning van een post-operatieve revalidatie.

 

“Ik streef naar een perfect passende zool op maat, uniek voor iedere voet.”

 

Ik slijp de zolen zelf voor het meest optimale resultaat. Hierna worden ze voorzien van een toplaag die past bij de behandeling en de patiënt. Een extra paar zolen kunnen voorzien worden van een andere toplaag, bijvoorbeeld voor gebruik tijdens sport of een andere activiteit.

Orthesen

Voor het behandelen van stand afwijkingen of het ontzien van eeltplekken of likdoorns worden vaak orthesen van siliconen gebruikt.

Nagelbeugel

En tijdelijke nagelbeugel corrigeert de stand van de nagel en verkleint de kans op ingroei.

Diabetes voetzorg

Als podotherapeut is niet alleen de behandeling die ik zelf geef aan diabetespatiënten van belang maar ook het advies over de juiste voetverzorging en eventueel doorverwijzing naar bevoegde pedicures. Lees meer over Diabetes voetzorg.

 

Voetklachten? Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur via (0313) 45 05 94