Het behandeltraject

 

Afspraak en onderzoek

Wanneer u last heeft van voetklachten kunt u zelf, of op advies van uw huisarts, een afspraak maken met de praktijk via de afsprakenbalie op (0313) 45 05 94. De praktijk werkt met een extern afsprakenbureau om de telefonische bereikbaarheid en de aandacht voor de patiënt te optimaliseren. Op werkdagen dat de praktijk gesloten is kunt u zo toch een afspraak maken, annuleren of verzetten.

Belt u tijdens de behandeltijden de praktijk, dan krijgt u de mogelijkheid uw boodschap in te spreken op het antwoordapparaat. Hierdoor blijft er optimale aandacht voor de patiënt die op dat moment behandelt wordt. U wordt dan zo snel mogelijk door mij teruggebeld.

Het eerste consult (afspraak) bestaat uit een vraaggesprek en een uitgebreid onderzoek van ongeveer 30 minuten, met als doel de oorzaak van uw klachten te achterhalen. Tijdens deze afspraak controleer ik tevens uw persoonlijke gegevens voor het patiëntendossier.

De praktijk hanteert een heldere aanpak om uw voetklachten op te verminderen of op te lossen.

Om tot een correcte diagnose te komen kan het onderzoek bestaan uit:

  • looppatroon analyse
  • beweeglijkheid van gewrichten
  • functie-onderzoek van enkel en voet

Mocht u het niet prettig vinden om in uw ondergoed te staan, neem dan een sportbroekje mee. Er wordt rekening gehouden met de pijnklachten en alle bevindingen worden genoteerd op een digitale status. Aan de hand van de uitkomsten van dit onderzoek bespreken we samen de behandelmogelijkheden en doelen. Ook krijgt u inzicht in de te verwachten kosten.

Kosten

Het eerste consult kost 79 euro. Tijdens dit consult wordt de aanbevolen therapie uitgelegd en wordt besproken wat de verdere kosten hiervan zijn en hoeveel eventueel door uw zorgverzekeraar vergoed wordt. U beslist zelf of u daadwerkelijk met de therapie of behandeling start.

Lees meer over de vergoeding van uw behandeling.

Vervaardigen podotherapeutische zolen

Start podotherapie

Wanneer u akkoord bent met het behandelplan starten we met de geadviseerde therapie. Er is een breed scala aan therapieën beschikbaar om voetklachten succesvol te behandelen. Lees meer hierover in het menu Therapieën.

Tussentijdse controle

Een aantal weken nadat de therapie is gestart wordt een evaluatiemoment ingepland. Dit kan vaak via een kosteloos telefonisch consult. In sommige gevallen is een fysieke controle noodzakelijk, hiervoor wordt een afspraak voor een consult in de praktijk gemaakt.

Voor het tussentijds aanpassen van een therapie worden over het algemeen geen kosten in rekening gebracht.

Controle op lange termijn

Wanneer de therapie een periode is toegepast wordt een afspraak gemaakt voor een controle na een half jaar of een jaar. We evalueren of de therapie de juiste correctie heeft gegeven en of de klachten zijn verminderd of zelfs zijn verholpen. Wanneer de klachten succesvol zijn verholpen kan gestart worden met het afbouwen van de therapie. In andere gevallen wordt de therapie bijgesteld.

Vervaardigen podotherapeutische zolen

Vooral de uitleg en de keuzemogelijkheden heb ik als zeer prettig ervaren. Judith heeft me geadviseert maar ik heb zelf de keuze gemaakt om de therapie te starten.

Mevrouw IJzerman